top of page
Sök
  • Skribentens bildFrida Bender

Viktminskning & Attraktionslagen


💙💙💙 Vad betyder egentligen "lagen om attraktion"?

Jo att vi är en del av ett attraktionsbaserat universum, där lika attraherar lika, d.v.s; det vi signalerar är också det vi attraherar. Att attrahera är detsamma som att inkludera, in i våra liv, vilket alltså betyder att det är omöjligt att attrahera uteslutandet av något. 🤔


Det sägs ju att hjärnan inte kan uppfatta en negation, som den klassiska ”tänk inte på en rosa elefant” visar. Tänker du en tanke så tänker du den, vare sig det finns ett "inte" med eller ej.


Utifrån lagen om attraktion är, enligt min uppfattning, negationen detsamma som motståndet. Attraktionslagen är objektiv och gör ingen skillnad på positiva och negativa tankar. Att verkligen INTE vilja ha/vara/uppleva något, är detsamma som att attrahera mer av det. Att aktivt vara MOT något, är detsamma som att inkludera det. Enbart för att ditt fokus ligger där.


(Med detta i åtanke kanske det är lättare att förstå vad det kommer sig att du har attraherat det du tidigare, eller hittills, har attraherat)?


Man kan alltså inte vara i motstånd till sin kropp och samtidigt attrahera en kropp man trivs med. Man kan heller inte ha motstånd till det man äter (eller ens det man avstår från att äta) och samtidigt förvänta sig att kroppen ska tillgodogöra sig maten på ett balanserat vis.


Är det något du vill utesluta, något du vill bli av med, så går det alltså inte.

För allt det du lägger tid och energi på, det du främst fokuserar på, är det du inkluderar i din verklighet. Vare sig det är önskat eller oönskat.


Detta är verkligen värt att fundera på! 🧐 På vad lägger du din energi? Är det på något du verkligen vill ha mer av, eller är det på problemen du egentligen vill bli av med? Vad tänker du när du tänker på din kropp? Hur går tankarna när du ska välja något att äta? Är det tankar som attraherar mer av det du är ute efter, eller är det tankar som attraherar mer av det du inte är nöjd med?


Enda sättet att kunna utesluta något, är genom att inkludera något annat.


Att fokusera på att sluta tänka de där tankarna som du inte vill tänka längre, attraherar bara mer av samma typ av tankar. Enda sättet att sluta tänka en särskild tanke, är att ersätta den med en ny.


Det är omöjligt att tänka två helt motsatta tankar samtidigt. Så varje gång du tänker en tanke som känns bra, betyder att du just då inte attraherar mer av det som inte fungerar, utan rör dig ett steg närmare dina mål och allt det gottiga som du är ute efter! 😍💕🥂🍀🌞


Så, fokus, fokus fokus! 🔎🔎🔎


Önskar dig en fin fredag fylld av positiva och upplyftande tankar om dig själv, din kropp och det du väljer att äta och dricka! 💙💙💙


13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page