top of page
Sök
  • Skribentens bildFrida Bender

Bestående Viktminskning


❤️❤️❤️ Några goda skäl till att äta medvetet:


Multitasking i all ära, men att leva i nuet, medvetet, innebär till stor del att göra en sak i taget.


Något av det viktigaste när man vill få ett bättre samspel med sin kropp, när man vill förstärka förmågan att uppfatta kroppens signaler och när man vill njuta av det man äter, är just att vara närvarande.


Att äta medvetet innebär att du känner efter redan från början och väljer något att äta eller dricka för att det finns ett sug, en dragning åt, och du känner dig i linje med ditt val.


Eftersom din intention är att äta medvetet, blir det viktigt att hitta det "perfekta" alternativet. Du skapar en önskan om att hitta det som matchar dig allra mest och smakar allra bäst.


Att äta medvetet kan nämligen göra att du får en helt ny smakupplevelse av en annars välbekant rätt, då dina sinnen blir en medveten del av måltiden. (Lite som när man blundar när man äter och får helt andra smakupplevelser). Hur det känns, hur det smakar, hur det luktar, Allt förstärks när du väljer att äta medvetet.


Det blir också så otroligt mycket lättare och naturligare att uppfatta och följa kroppens alla indikationer som visar att du vill ha mer av något, lämna något annat och när du är mätt och nöjd.


Att äta medvetet är idel goda nyheter! 👌🌈💫


Det gör att du inte längre äter av bara farten eller väljer samma mat av gammal vana. Det gör det omöjligt att stressäta. Du kan inte längre blanda in hur eller vad någon annan äter.


Istället hittar du den "perfekta" maten för dig, för att det känns rätt. Kroppens signaler upplevs tydligare och mer betydelsefulla. Du tränar dig i att lita på och följa kroppens guidning. Dessutom förhöjs smak/matupplevelsen, och vem vill tacka nej till något som smakar ännu godare? 🤩

❤️❤️❤️


24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page