top of page
Sök
  • Skribentens bildFrida Bender

Bestående viktminskning


🧡🧡🧡 Vi har våra sanningar om mat, inpräntade i märgen, så det är inte konstigt att upplevelsen blir att det är maten som styr din reaktion, din känsla inför den.


Din dragning till eller ifrån något, är en mix av dina trosuppfattningar, dina tankar och ditt dömande, och att bryta det är inte alltid helt lätt.


Ett tips för att ta fokus från maten och från det gamla, invanda beteendet, är att rikta intentionen åt ett annat håll.

Istället för att jobba med målet att kunna äta allt det där du kanske inte än kan äta, utan att motstridiga känslor uppstår, jobba mot målet att alltid vara i linje med det du väljer.


Ex. Om du står inför valet av en pizza eller en sallad och hamnar i en inre konflikt, där du helst skulle vilja äta pizza, men känner att sallad vore ett bättre alternativ. Här har du redan din tro tydligt presenterad för dig. Du vet vad pizzan kommer göra med din kropp och du vet vad salladen kommer göra med din kropp. Att trots det försöka bli ok med att välja pizzan, betyder att du får ta till de utvägar som du vet om; som att det är värt den skadan, det är värt att misslyckas, det är värt att lägga på sig lite... I det läget kan du inte vinna.


Om du istället tänker "vad kan jag bli mest i linje med här (vilket betyder att det känns som ett bra val, det finns inga motstridiga känslor, ingen konflikt, inget motstånd), och Hur"?

När du letar efter "hur" du kan bli i linje med ditt val, får du automatiskt träna dig i att vara objektiv. Du tränar dig i att leta efter sånt som matchar maten, att fokusera på alla fördelarna med den och sånt som faktiskt förhöjer ditt val av mat. (Både när det gäller pizzan och salladen!)


Eftersom ditt nya mål är att bli i linje med det du helst vill äta, kan du lätt känna vilka tankar som för dig närmare och vilka som tar dig längre ifrån.


När du känner att Nu är du helt i linje med ditt val, så kan du också veta att det är helt rätt!

🧡🧡🧡


Läs mer om attraktionlagen och viktminskning

Hem


8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page