top of page
Sök
  • Skribentens bildFrida Bender

BestÄende viktminskning


🧡🧡🧡 Vi har vĂ„ra sanningar om mat, inprĂ€ntade i mĂ€rgen, sĂ„ det Ă€r inte konstigt att upplevelsen blir att det Ă€r maten som styr din reaktion, din kĂ€nsla inför den.


Din dragning till eller ifrÄn nÄgot, Àr en mix av dina trosuppfattningar, dina tankar och ditt dömande, och att bryta det Àr inte alltid helt lÀtt.


Ett tips för att ta fokus frÄn maten och frÄn det gamla, invanda beteendet, Àr att rikta intentionen Ät ett annat hÄll.

IstÀllet för att jobba med mÄlet att kunna Àta allt det dÀr du kanske inte Àn kan Àta, utan att motstridiga kÀnslor uppstÄr, jobba mot mÄlet att alltid vara i linje med det du vÀljer.


Ex. Om du stÄr inför valet av en pizza eller en sallad och hamnar i en inre konflikt, dÀr du helst skulle vilja Àta pizza, men kÀnner att sallad vore ett bÀttre alternativ. HÀr har du redan din tro tydligt presenterad för dig. Du vet vad pizzan kommer göra med din kropp och du vet vad salladen kommer göra med din kropp. Att trots det försöka bli ok med att vÀlja pizzan, betyder att du fÄr ta till de utvÀgar som du vet om; som att det Àr vÀrt den skadan, det Àr vÀrt att misslyckas, det Àr vÀrt att lÀgga pÄ sig lite... I det lÀget kan du inte vinna.


Om du istÀllet tÀnker "vad kan jag bli mest i linje med hÀr (vilket betyder att det kÀnns som ett bra val, det finns inga motstridiga kÀnslor, ingen konflikt, inget motstÄnd), och Hur"?

NÀr du letar efter "hur" du kan bli i linje med ditt val, fÄr du automatiskt trÀna dig i att vara objektiv. Du trÀnar dig i att leta efter sÄnt som matchar maten, att fokusera pÄ alla fördelarna med den och sÄnt som faktiskt förhöjer ditt val av mat. (BÄde nÀr det gÀller pizzan och salladen!)


Eftersom ditt nya mÄl Àr att bli i linje med det du helst vill Àta, kan du lÀtt kÀnna vilka tankar som för dig nÀrmare och vilka som tar dig lÀngre ifrÄn.


NÀr du kÀnner att Nu Àr du helt i linje med ditt val, sÄ kan du ocksÄ veta att det Àr helt rÀtt!

🧡🧡🧡11 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Comentarios


bottom of page