top of page
Sök
  • Skribentens bildFrida Bender

Skapa Nytt!

Uppdaterat: 23 sep. 2018


Varför känns det omöjligt att hitta en diet som känns bra på alla plan?

Var gömmer sig dieten som innefattar god mat, allt det gottiga från dessertbordet lika väl som salladsbuffén, som ger känslan av att vara både sund och nöjd och som samtidigt gör att du får leva med din idealkropp?


Den dieten finns faktiskt där ute, men att vi har svårt att tro på det är inte särskilt konstigt alls, då vi under många år har tränat oss allt längre bort från tankar som visar att det skulle kunna vara möjligt, och som jag ser det hänger det ihop med flertalet faktorer.


- Vi får tidigt upptäcka att stort fokus ska läggas på vår kropp.

Även om det så klart är med en god intention, ska det ändå vägas, mätas och bedömas åt alla möjliga håll från det att vi anländer till den här planeten.


- Vi får tidigt veta vad det är som är bra mat och vad som inte är det, vad vi får äta mycket av, vad vi borde avstå från och framförallt allt som gör att vi går upp i vikt.


- Redan som barn observerar vi människor runt omkring oss och hur deras relation till mat och kroppen ser ut. Vi ser dem kämpa, banta, avstå, trilla dit och må dåligt, ta nya tag, hitta nya dieter, vara ”värdiga” god mat och dryck endast någon enstaka gång osv.

Vi ser också vad maten gör med deras inställning till sig själva och till sin kropp, hur valet av mat påverkar både på ut- och insidan.

- I takt med att sanningar om maten och vår kropp växer fram, appliceras på oss själva och befästs ytterligare, växer också medvetenheten om viktigheten i att vara smal sig allt större.

Vi förstår att smal är det enda acceptabla och att vägen dit inte är relevant överhuvudtaget.

Det är viktigare att vara smal än att lyssna inåt, alla dagar i veckan. Det är viktigare att vara smal än att må bra, att känna sig fri, att få lov att njuta och att känna sig tillfreds.


Kombinationen av allt motstånd som byggs upp kring maten, pga av alla förbud och restriktioner som väller över oss och rädslan för att vara eller bli något annat än tillräckligt smal, gör att det för många av oss tyvärr skapas en otroligt jobbig, påfrestande och energikrävande spiral.


Att vi har levt med en omgivning som ”lärt oss” en massa (o)sanningar, betyder dock inte att det är någon annans fel (som tur är!).

En trosuppfattning är något som växer fram med tiden. Det är en tanke du tänkt om och om igen, så många gånger att den blivit till en sanning. Det är alltså ingen specifik händelse eller person som har gjort detta mot dig. Det är du själv som har skapat dina sanningar genom att observera, fokusera på, tänka på, till sist även applicera på dig själv och där med också fått bevis på att dina uppfattningar är sanna.

Detta är självklart inget vi medvetet har gjort emot oss själva, men det är likväl vår egen skapelse.

Det är en bra sak. När vi ser att det är vi själva som har skapat vårt liv som det ser ut idag, ser vi också att det är vi själva som besitter förmågan att förändra det till allt det vi önskar.


En sanning Är bara en tanke du tänkt om och om igen och när du tränar dig i att kontrollera vad det är du tänker på, kan du också börja processen att skapa dig helt nya sanningar.

Sanningar som du Vill leva med och som gynnar dig.

Som att du faktiskt både kan äta kakan och ha den kvar! 😉😋

 

Förändra ditt förhållningssätt till din kropp och till mat, ta tillbaka kontrollen över ditt välmående, bli fri från tankar och trosuppfattningar som skapar skuld och dåligt självförtroende.  Så att du kan äta vad du vill och samtidigt röra dig mot din idealvikt. 

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page