top of page
Sök
  • Skribentens bildFrida Bender

Resan till din idealkropp börjar inifrån


Believe in yourself

När du är ”ur gängorna” känns näst intill varje situation, varje möte, varje ord motsträvigt, svårt, det tar mycket tid och energi och kan vara oerhört förvirrande.


När du är ”i gängorna” känns allt glasklart, lätt, smidigt, roligt och givande.


Vilket betyder, börja inifrån.


Fatta inga beslut, ät inte, köp inte, gör ingenting för att må bra.

Må bra först och gör sedan dina val.


Tänk, prata och agera med mening.


Så om du har ett mål, men vet inte hur du ska ta dig dit, ta det ett steg i taget. Om något känns hopplöst just nu, kan du inte direkt gå till att känna dig trygg och säker. Det steget är för långt. Leta istället efter nästa, bästa tanke. Nästa, bästa tanke kan visa sig som ilska eller frustration, vilket kan verka felaktigt eftersom det är säkerhet du är ute efter, men känns det i stunden det minsta bättre än det gjorde alldeles innan, så är du på rätt väg. Vägen som kommer leda dig till ”säkerhet”.


Våra känslor är vår guidning och känns något bra, så är det rätt.


Att medvetet välja dina tankar, ord och handlingar ger dig tillbaka powern. Oavsett tanke, känns det bättre och du är medveten om att du medvetet valt den tanken (😅), just för att den får dig att må bättre. Då mår du inte bara bättre, du ser också bevis på att du själv kan skapa din väg till ditt välmående.


Så hur tar man med sig detta förhållningssätt när det gäller kroppen och mat? Man gör precis samma sak.

Om du är trött på att banta och önskar en bestående viktminskning som känns bra hela vägen och som dessutom varar. Då är det den inre transformationen du främst ska fokusera på.


Om du känner dig tjock, så kan du inte gå direkt till att känna dig smal. Leta även här efter nästa, bästa tanke. Leta medvetet efter det som får dig att känna minsta lättnad. Uteslut allt som inte är på det sättet du önskar idag och fokusera på det som fungerar.


Du kanske inte kan springa en mil, men du kan dansa friskt och befriande till en av dina favoritlåtar. Du kanske inte får på dig just de där byxorna men du har andra kläder som du känner dig bekväm, fri eller snygg i. Du kanske inte har kommit till att alltid kunna äta precis det du vill utan oro, men det finns tillfällen då du njuter av varenda tugga.


Ge dig tid att guida dig fram till nästa, bästa tanke, genom att uppmärksamma hur den känns och lita på att känslan av att må lite bättre, är bevis på att du är på väg mot ditt mål. 💜💜💜


9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page